Vårt kaffe

Sedan 2003 har det alltid handlat om kvalitet. Vi är dedikerade till att bara köpa de bästa bönorna som vi rostar med omsorg, samtidigt som vi bibehåller en hög, etisk standard. Vår passion för kaffe överträffas bara av glädjen att få dela den.
På Condeco brinner vi för en härlig kaffeupplevelse. Rostning, bönor, kvalitet och aromer är viktiga faktorer för att vi stolt ska kunna servera våra gäster en riktigt god kopp kaffe.

Vi rostar vårt kaffe i Göteborg för att kunna hålla full koll på kvalitet och ursprung.

Direct trade

För att hitta kaffebönor av högsta kvalitet måste vi resa dit de odlas. Vi köper våra kaffebönor av kvalitetsmedvetna bönder vi känner, litar på och vars värderingar vi delar. Bergstrandsbetalar dem extra bra och besöker dem på deras gårdar och plantage så ofta de kan. Allt för att skapa nära och långsiktiga relationer. Vi provar kaffen på plats, utbyter kunskap och diskuterar direkt med kaffebonden. På så sätt kan vi tillsammans få fram fantastiska specialkaffen.

Specialkaffe

Vad är specialkaffe? Ja, det undrar väldigt många. Vi på Condeco använder oss av en kort, lätt och begriplig formulering:”Specialkaffe är en kvalitetsbenämning där kaffet måste överstiga 80 poäng på en 100-gradig skala för att få benämnas specialkaffe.” Det är alltså inget hokuspokus, det betyder bara att kaffet är väldigt mycket godare.

Hållbarhet

Vi har värderingar som vi tar på allvar. Vi tror på transparent handel mellan alla vi gör affärer med, från bonde till våra kunder. Detta gör att vi har väldigt få hemligheter och vi strävar helt enkelt efter att alla vi jobbar med skall vara våra vänner som delar våra värderingar. Här är några av de saker som vi bryr oss lite extra om:

Ekologiskt

I vårt sortiment har vi en serie ekologiska produkter. Dessa är certifierade enligt SE-EKO-01, ekologisk EU-certifiering, och uppfyller de höga miljökrav som ställts. Odlingen utav dessa kaffen sker helt utan konstgödsel eller kemiska bekämpningsmedel.

Vårt espresso

Espresson rostas för att få fram en bittersöt eftersmak som skapar en kraftfullhet med ljuvlig smak. Den består av 100% Arabicabönor som kommer från Etiopien och Sumatra och Peru

Vårt bryggkaffe

Brygg kaffe- Är det absolut finaste kaffet från regionen. Det bär en doft av hallon eller svarta vinbär, som är typiskt för Afrika. Vi har rostat det hårt för maximal fyllighet och karaktär. smakar allra bäst som bryggkaffe, gärna pressbrygg. Blandningen innehåller 100 % Arabica bönor. Kaffet passar den som gillar lite friskare kaffe. Syran är nästan fruktig i sin karaktär. Det här kaffet är det vi använder som bryggkaffe på Condeco.

Följ oss på Instagram

[instagram-feed]